Български военни части са в Грузия на мнонационалното учение  Agile

...
Български военни части са в Грузия на мнонационалното учение  Agile
Коментари Харесай

Български военни части са в Грузия на учение

Български военни елементи са в Грузия на мнонационалното учение  " Agile Spirit - 2023, заяви Министерството на защитата. Една от задачите на военните маневри  е поддържане на сигурност в региона на Черно море.

В учението вземат участие повече от 3500 военнослужещи и цивилни чиновници от 25 страни и военни структури. България е показана с лекопехотен взвод от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.

" Agile Spirit - 2023 " включва компютърно-подпомагано командно-щабно обучение с образователен щаб на многонационална бригада и батальонни тактически учения, които ще се проведат на полигони в Грузия до 1 септември 2023 година Многонационалното тактическо обучение е планувано и се организира от командването на Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа и Африка, взаимно с въоръжените сили на Грузия и формирования от страни-членки и страни-партньори на НАТО. Целта е да се увеличи оперативната съгласуемост и да се усъвършенстват оперативните качества на участващите сили по време на планирането и провеждането на интервенции в многонационална среда, както и да се способства за поддържането на постоянна и сигурна среда в Черноморския район.

Ученията " Agile Spirit " се организират годишно от 2011 година, като от 2015 година насам дружно с грузинските и американските въоръжени сили в него вземат участие и военнослужещи от разнообразни страни-членки и страни-партньори на Алианса, в това число и България, съобщи dnes.dir.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР